Zabili Nemca, ktorý bojoval s kurdskými milíciami proti IS

NETKY.SK • 24 Február 2016, 15:41 • 2 min
Zabili Nemca, ktorý bojoval s kurdskými milíciami proti IS

ISTANBUL - Nemeckého občana zabili v severnej Sýrii, kde bojoval po boku kurdských milícií proti extrémistickej skupine Islamský štát (IS). Informovali o tom dnes tamojšie kurdské Oddiely ľudovej sebaobrany (YPG).

slovakia

left justify in out

Nemenovaného 35-ročného Nemca zabili v utorok v meste Šadaddí, ktoré kurdskí bojovníci nedávno vybojovali od militantov z IS, uviedli hlavné kurské oddiely v Sýrii v správe na Facebooku.


Táto operácia bola podľa agentúry DPA súčasťou širšej misie zameranej na odrezanie IS v Sýrii od území, ktoré ovláda v Iraku. Pri týchto bojoch zahynulo podľa YPG niekoľko ďalších bojovníkov, ide o Kurdov z Turecka a Sýrie. Pozemné ťaženie kurdských milícií v tejto oblasti letecky podporili koaličné jednotky pod vedením USA.


Kurdské Oddiely ľudovej sebaobrany Turecko považuje za teroristickú skupinu a opakovane deklarovalo znepokojenie nad najnovšími územnými ziskami Kurdov na severe Sýrie neďaleko tureckých hraníc, dodala DPA.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies