Vestenický: Mohol som zostať, ale najdôležitejšie je hrať

NETKY.SK • 24 Február 2016, 13:11 • 2 min
Vestenický: Mohol som zostať, ale najdôležitejšie je hrať

KRAKOV - Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant Tomáš Vestenický mohol zostať v slávnom talianskom klube AS Rím, ale bez vyhliadky na miesto v kádri A-tímu "vlčice" sa rozhodol pre minimálne dočasný posun inam.

slovakia

left justify in out

"Najdôležitejšie pre mňa bolo hrať. Mal so rôzne možnosti: Belgicko, Holandsko, Poľsko. Napokon som si vybral Cracoviu Krakov. Ozvala sa aj Wisla z rovnakého mesta, ale stačil pohľad na tabuľku - jeden tím v popredí, druhý takmer úplne naspodku... Kým som prikývol, povypytoval som sa aj u krajana Erika Jendrišeka," citoval Vestenického web krakow.sport.pl. O desať rokov skúsenejší Jendrišek mu bol naporúdzi pri vybavovaní bývania či bankového účtu a povedal: "Mne tiež takto pomohli po mojom niekdajšom príchode do Nemecka. Poľština je však blízka slovenčine, Tomáš to má o to jednoduchšie."

Devätnásťročný rodák z Topoľčian Vestenický, ktorý už bol aj na hosťovaní z AS Rím v Modene, si zaspomínal, akým pozitívnym šokom preňho bolo pribudnutie do kabíny seniorského mužstva Rimanov po pôsobení medzi omladinou v tzv. Primavere: "Pamätám si, ako som na Olympijskom štadióne prvý raz videl všetkých tých ľudí. Daniel De Rossi ku mne podišiel, podal mi ruku a povedal, že všetko bude v poriadku, pomôžem ti. Úplne som skamenel. S jedným z mojich vzorov Francescom Tottim sme, pochopiteľne, neboli najlepší kamaráti, ale mali sme normálny vzťah. U Talianov vidieť veľký profesionalizmus a napríklad na ňom nebolo badať, akou je hviezdou. Veľa som sa od neho naučil. Možno má najlepšie roky už za sebou, ale úroveň zostala citeľná. Uvedomil som si, ako veľmi túžim hrávať s nimi. Nie je to však jednoduché..."

Vestenický je v Cracovii do konca sezóny, Krakovčania si následne budú môcť uplatniť opciu na trvalý prestup útočníka. V talianskej metropole má kontrakt s platnosťou do leta 2017.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies