BRATISLAVA – Nezabúdajte na správnu životosprávu detí. Návyky vštepené v detstve pôjdu s nimi ruka v ruke po celý život.
Kalerábová polievka.
Suroviny pre 4 osoby:
3 kaleráby, soľ, 2 PL oleja, 2 PL hladkej múky, maslo na zápražku, mleté čierne korenie, 1 smotanu na varenie, 1 žĺtok, petržlenovú vňať,
Príprava:
1. Kaleráby pokrájame na kocky a opražíme na oleji.
2. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.
3. Z masla a múky si pripravíme svetlú zápražku, ktorú pridáme do polievky.
4. Nakoniec prilejeme smotanu, rozšľahaný žĺtok a necháme prejsť varom.
Podávame zdobené petržlenovou vňaťou a krutónmi.
Čevapčiči na plechu.
Suroviny pre 4 osoby:
600 g mletého mäsa, 1 mrkvu, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, mletú sladkú papriku, 2 rožky,
Príprava:
1. Rožky namočíme do teplej vody, vyžmýkame ich, pridáme mäso, vajíčko, soľ, korenie, sladkú papriku, nastrúhanú mrkvu a spolu dôkladne premiešame.
2. Vytvarujeme valčeky, tie uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme v rúre.
Podávame s varenými zemiakmi, horčicou a nakrájanou cibuľou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies