Má ich v zuboch: Majiteľ reštaurácie v Paríži zakázal bankárom vstup, psi sú vítaní

NETKY.SK • 22 Február 2016, 11:40 • 2 min
Má ich v zuboch: Majiteľ reštaurácie v Paríži zakázal bankárom vstup, psi sú vítaní

PARÍŽ – Psi sú vítaní, bankári nie. Museli by zaplatiť 70.000 vstupné, aby mohli vkročiť do reštaurácie Alexandra Calleta v Paríži. Napísal o ňom nemecký denník Die Welt. Callet tak koná v zhode s protikapitalistickou rétorikou obyčajných Francúzov a malých podnikateľov.

slovakia

left justify in out

Hromžiť na banky a kapitalistov patrí vo Francúzsku takmer k dobrému mravu. Okolo 45 % obyvateľov dokonca schvaľuje násilie proti topmanažérom. Aj uchádzači o prezidentský úrad chrlia oheň a síru vo svojich predvolebných prejavoch na finančný sektor. Tak to robil súčasný prezident Francois Hollande v roku 2012 a pred ním Nicolas Sarkozy.

 

Callet nemá totiž najlepšie skúsenosti s bankami. Na otvorenie reštaurácie potreboval úver 70.000 eur. Až po početných odmietnutiach našiel konečne banku, ktorá mu vyšla v ústrety. Podnikateľ sa pripravuje otvoriť druhú reštauráciu a znovu potrebuje 70.000 eur. Hoci prvý úver už splatil a hospodári s prebytkom, banky ho znovu odmietajú.

 

Malí podnikatelia, ako je Callet, navyše aj mladí, majú vždy veľké problémy, aby im banky poskytli úvery. „Zakaždým, keď chceme otvoriť nový podnik, musíme sa ponížiť a plaziť sa po štyroch ako zvieratá."

 

Teraz, keď Callet nadobudol určitú moc, pomstil sa bankárom aspoň tým, že im zamedzil vstup do svojej reštaurácie vysokým vstupným.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies