Dubovcová: Cieľ je odohrať každý turnaj čo najlepšie

NETKY.SK • 17 Február 2016, 13:03 • 2 min
Dubovcová: Cieľ je odohrať každý turnaj čo najlepšie

BRATISLAVA 17. februára (SITA) - Najlepšie slovenské plážové volejbalistky roka 2015 Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová majú pred začiatkom tohtoročnej sezóny zacielené najmä na prienik pod päť olympijských kruhov do brazílskeho Ria de Janeiro 2016.

slovakia

left justify in out

V uplynulej sezóne zdravotnými problémami sužované Slovenky nedosiahli vo Svetovej sérii výsledky, aké si predsavzali. Potešili však na majstrovstvách Európy v rakúskom Klagenfurte, na ktorých sa prebojovali do semifinále.

"Prestávka po sezóne nám pomohla, asi šiesty týždeň sa teraz budeme pripravovať na Tenerife, kde trénujeme naplno a zdravotne je všetko v poriadku. Chodí tam európska špička, je to blízko a je tam celý rok teplo, konfrontujeme sa s najlepšími tímami z Európy," skonštatovala pre agentúru SITA Natália Dubovcová.


Slovenskej dvojici momentálne patrí v príslušnom rebríčku druhá pozícia pod čiarou s mankom 570 bodov na 17. priečku, ktorá zaručuje prienik do Ria. Počas záverečných troch mesiacov bojov o OH 2016 pôjde najmä o udržanie konštantne vysokej výkonnosti a priaznivého zdravotného stavu, v takom prípade môžu Dubovcová s Nestarcovou pomýšľať na zdolanie ktoréhokoľvek vyzývateľa. Premiérou v roku 2016 bude pre Dubovcovú s Nestarcovou turnaj Grand Slamu Svetovej série práve v Riu de Janeiro (8. - 13. marca). "Do júna na nás čaká ešte veľa zápasov. Odohrať každý turnaj čo najlepšie, to je náš cieľ. Olympiáda v Riu by bola pre nás istotne vrcholom kariéry," uviedla mladšia z elitného slovenského dua beachvolejbalistiek Dubovcová.

Ak by sa Slovenky nedokázali vtesnať do elitnej sedemnástky rebríčka olympijskej kvalifikácie, poslednou nádejou v súvislosti s OH 2016 by pre nich bol Kontinentálny pohár. Finále európskeho KP za účasti 16 krajín sa uskutoční 22. - 25. júna v nórskom Stavangeri. Víťazky KP sa kvalifikujú do Ria, ďalšie dve družstvá dostanú ešte šancu zabojovať o štart na OH 2016 v interkontinentálnom finále. "Samozrejme, lepšie by bolo mať vo vrecku postup už z rebríčka a nestresovať sa. V Európe je veľmi silná konkurencia, ale šanca je určite aj cez Kontinentálny pohár," uzavrela pre SITA Natália Dubovcová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies