Hološko sa nezmestil na súpisku FC Sydney pre ázijskú LM

NETKY.SK • 15 Február 2016, 16:14 • 2 min
Hološko sa nezmestil na súpisku FC Sydney pre ázijskú LM

SYDNEY - Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Filip Hološko nezabojuje v drese svojho austrálskeho zamestnávateľa FC Sydney v ázijskej Lige majstrov.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný (nar. 17. januára 1984) krídelník či útočník sa nezmestil na 25-člennú súpisku, na ktorej podľa súťažnej regule môžu figurovať maximálne traja cudzinci. Okrem Hološka tréner "sky blues" Graham Arnold opomenul aj Francúza Jacquesa Fatyho. Oboch vynechal pre obavy z negatívneho vplyvu ďalekého cestovania na ich výkony v najvyššej austrálskej súťaži, kde piešťanský rodák Hološko v aktuálnom ročníku skóroval šesťkrát.


"Chápu, že to bolo náročné rozhodnutie, museli sme však k nemu pristúpiť v snahe celkovo uspieť v obidvoch súťažiach. Vysvetlili sme im veľmi jasne, že s nimi naďalej rátame a rešpektujeme ich. Filip mal ťažkosti s adaptáciou na tvrdé trávniky A-League po prechode z Európy (v júli 2015, pozn.). Celú sezónu si doliečuje zranenie zadného stehenného svalu. Sústredí sa na ligu a prispôsobenie sa miestnym ihriskám. Po vzájomnom rozhovore sme sa zhodli, že najlepším riešením bude koncentrácia na A-League namiesto ohrozenia zvyšku ročníka dlhým cestovaním," ozrejmil kouč FC Sydney Arnold pre portál smh.com.au.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies