Vyšetrovania pokročili: Väčšina podozrivých zo silvestrovských útokov na ženy sú utečenci

NETKY.SK • 15 Február 2016, 15:53 • 2 min
Vyšetrovania pokročili: Väčšina podozrivých zo silvestrovských útokov na ženy sú utečenci

BERLÍN - Utečenci tvoria väčšinu z podozrivých zo sexuálneho obťažovania žien a krádeží počas silvestrovskej noci v nemeckom Kolíne nad Rýnom. Uviedol to dnes hlavný kolínsky prokurátor Ulrich Bremer, citovala ho agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Bremer povedal, že kolínske úrady v súvislosti s týmito incidentmi doposiaľ identifikovali 73 podozrivých, z ktorých 12 je spájaných zo sexuálnym násilím. Nedávne správy, ktoré uvádzali, že len traja z podozrivých sú utečenci, pritom označil za "úplný nezmysel".

 

Dodal, že "drvivá väčšina týchto osôb spadá do všeobecnej kategórie utečencov". Niektorí z nich podľa jeho slov prišli do Nemecka, aby sa tam uchádzali o azyl, ďalší už oň oficiálne požiadali. Medzi 15 podozrivými, ktorí sú momentálne vo vyšetrovacej väzbe, je aj jeden Maročan. Do Nemecka prišiel v novembri a následne sa tam uchádzal o azyl, približuje AP.

 

V súvislosti s udalosťami so silvestrovskej noci bolo v Kolíne nad Rýnom dohromady podaných 1075 trestných oznámení. Až 467 z nich sa týkalo zločinov sexuálnej povahy, v rozsahu od urážok až po znásilnenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies