Kováčik si súpera nevyberá, Jendrichovský: nie Bourges

NETKY.SK • 11 Február 2016, 08:44 • 2 min
Kováčik si súpera nevyberá, Jendrichovský: nie Bourges

KOŠICE - Basketbalistky Good Angels Košice obsadili konečné piate miesto v A-skupine Euroligy. Hoci prvá štvorka bola reálne nad ich sily, napokon si vybojovali pokračovanie v Európskom pohári FIBA z výhodnejšej piatej pozície.

slovakia

left justify in out

Definitívne o tom rozhodli stredajšie večerné súboje, v ktorých favorizované Schio zvíťazilo nad Lille (75:57) a Salamanca prehrala s Kurskom (66:72). Ešte predtým Košičanky spečatili postup vysokým víťazstvom nad hráčkami Šopronu (81:53).

"Štatistiky neklamú a aj dnes sa naplnili - basketbalistky Šopronu strieľajú v zápasoch približne 60 bodov a dostávajú cez 80. My sme ich dnes dokonca udržali pod 60-bodovu hranicou," skonštatoval tréner Maroš Kováčik. Jeho tím ukončil "hojdačkovú" euroligovú časť sezóny s bilanciou 5 víťazstiev - 9 prehier. Dosť alebo málo vzhľadom na kvalitu, ktorá sa stretla v A-skupine? "Nešpekulujme, lebo základný cieľ sme splnili. Pred nami skončili traja giganti Fenerbahce a Galatasaray Istanbul, Kursk a s nimi aj Schio, ktoré je v tejto sezóne jedným z najofenzívnejších tímov súťaže. Na nich sme nemali," priznal Kováčik.

Vo štvrtok napoludnie sa rozhodne o štvrťfinálových dvojiciach EP FIBA. Okrem 12-násobného slovenského majstra sa v žrebovacom osudí z euroligových tímov ocitnú francúzski zástupcovia Lille Métropole a Bourges a tiež turecký Kayseri. Z osemfinále Pohára FIBA si to do štvrťfinále namierili maďarský Miškovec, turecký Besiktas Istanbul, francúzsky Basket Landes a ruský Sparta&K Moskovská oblasť. "Počkám si na štvrtkový žreb, súpera si dopredu nevyberám. V tých družstvách sa toho dosť pomenilo počas sezóny. Besiktas to obmieňal, Spartak poslal najlepšiu hráčku Meessemanovú s okamžitou platnosťou do Jekaterinburgu, Miškovec má štyri cudzinky a nie je v osmičke náhodou. Aj Landes majú vysoké ambície. Práve oznámili, že na budúcu sezónu k nim prestupuje francúzska legenda Dumercová. Nebude to jednoduché, ale cez štvrťfinále play-off by sme chceli prejsť," upozornil Kováčik. Generálny manažér košického tímu Daniel Jendrichovský priznal, že teraz sa pre jeho tím akoby začína nová sezóna.


"Postúpili sme do štvrťfinále Pohára FIBA, kde sme sa pôvodne namiesto Euroligy chceli prihlásiť. Budeme napäto sledovať žreb. Chcel by som sa vyhnúť Bourges, z ostatných šiestich tímov beriem hocijaký," uviedol Jendrichovský.

Pred štvrtkovým žrebom štvrťfinále EP FIBA je isté len to, že Košičanky môžu "vyfasovať" kohokoľvek z ostatnej sedmičky tímov. Bude sa hrať na dva zápasy systémom doma - vonku. V prípade stavu 1:1 na zápasy rozhodne o postupujúcom lepší rozdiel v skóre. Ak košické hráčky dostanú súpera z Pohára FIBA, začnú určite v domácom prostredí a v rozhodujúcom druhom zápase sa predstavia u súpera. Predbežnými termínmi štvrťfinále sú utorok 8. a piatok 11. marca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies