NFL plánuje zápas v Mexiku, zatiaľ neoficiálne

NETKY.SK • 5 Február 2016, 11:33 • 2 min
NFL plánuje zápas v Mexiku, zatiaľ neoficiálne

SAN FRANCISCO - Profesionálna NFL v americkom futbale zápasovo expanduje, už tento kalendárny rok by sa malo v Mexico City uskutočniť jedno stretnutie základnej časti. Za hranicami USA si zmerajú sily tímy Oaklandu Raiders a Houstonu Texans.

slovakia

left justify in out

Vedenie zámorskej súťaže to zatiaľ oficiálne nepotvrdilo, ale podľa nemenovaného zdroja sa NFL po 11 rokoch vráti do Mexika. Komisár Roger Goodell o tom bude pravdepodobne informovať na piatkovej tlačovej besede pred nedeľňajším vyvrcholením sezóny Super Bowlom. Termín duelu neoznámili.

 

Raiders si zápasom na mexickom trhu môžu čiastočne vykompenzovať neúspešnú snahu presťahovať sa na lukratívnu adresu do Los Angeles. Voľba majiteľov klubov NFL padla na organizáciu Rams, ktorá dosiaľ pôsobila v St. Louis. V budúcnosti by sa do LA mohli presunúť aj Chargers sídliaci momentálne v San Diegu.

 

Nateraz posledný "mexický" zápas základnej časti NFL sa konal v roku 2005, keď viac ako 103-tisíc divákov na Aztéckom štadióne sledovalo súboj Arizony Cardinals so San Franciscom 49ers. Isté je, že v nadchádzajúcom ročníku 2016 nadviaže NFL na londýnsku tradíciu z ostatných rokov hneď troma súbojmi na britskej pôde. Dva sa uskutočnia na futbalovom Wembley, jeden v ragbyovom svätostánku Twickenham.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies