Ministerstvo vnútra navrhuje dohodu o pracovných dovolenkách s Japonskom

NETKY.SK • 2 Február 2016, 11:11 • 2 min
Ministerstvo vnútra navrhuje dohodu o pracovných dovolenkách s Japonskom

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra predložilo do medzirezortného pripomienkového konania návrh na dohodu s Japonskom týkajúcu sa pracovných dovoleniek pre ľudí vo veku 18 až 30 rokov.

slovakia

left justify in out

Cieľom Návrhu na uzatvorenie Zmluvy medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Japonska o programe pracovnej dovolenky je uľahčiť nevyhnutné procedúry pre vstup a pobyt občanov zmluvných štátov na území druhého zmluvného štátu, ak je ich úmyslom stráviť tam dovolenku s možnosťou sa príležitostne zamestnať a zapojiť sa do krátkodobých jazykových kurzov alebo podobných kurzov za účelom spoznávania kultúry a celkového spôsobu života.

 

Víza vydávané zmluvnými štátmi na tento účel majú mať podľa návrhu platnosť jeden rok. V prípade schválenia oboma stranami nadobudne zmluva účinnosť 1. júna. Uzavretím zmluvy návrh poveruje ministerstvo zahraničných vecí. V súčasnosti má Slovensko podobné zmluvy uzatvorené s Kanadou, Austráliou a Novým Zélandom a Taiwanom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies