Po víchrici Gertrude prichádza do Británie búrka Henry, v krajine platia výstrahy

NETKY.SK • 1 Február 2016, 11:59 • 2 min
Po víchrici Gertrude prichádza do Británie búrka Henry, v krajine platia výstrahy

LONDÝN - V Škótsku dnes varovali pred silným vetrom, ktorý by najmä na západnom pobreží mohol v nárazoch dosiahnuť na niektorých miestach až 145 km/h.

slovakia

left justify in out

V Severnom Írsku, severnom Anglicku a častiach Walesu ho bude sprevádzať aj zlé počasie. Počas dnešnej noci by totiž mala do Británie doraziť búrka Henry, uviedol dnes denník Guardian.
Varovanie pred vetrom dosiahlo v Škótsku druhý najvyšší stupeň, o niečo slabšie varovanie platí pre časť Anglicka, celé Severné Írsko a sever Walesu.


Búrka Henry prichádza do Británie krátko po víchrici Gertrude, ktorá priniesla nárazy vetra s rýchlosťou vyše 150 km/h, silný dážď a sneh. Meteorologický ústav informoval, že cez Atlantik postupuje na východ oblasť tlakovej níže, ktorá sa počas postupu prehlbuje a dnes by mala zasiahnuť severozápad Británie.


Upozornil, že búrku budú sprevádzať silné vetry, ktoré by dnes popoludní mali zasiahnuť západné Škótsko a kulminovať počas večera a noci na utorok. Súčasne poznamenal, že očakáva silné dažde a pobrežné cesty môžu ohroziť veľké vlny. Škótsky minister dopravy Derek Mackay upozornil, že počas najbližších dní je v dôsledku príchodu búrky Henry "veľmi pravdepodobné" narušenie dopravy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies