Taliansky Senát zamietol dva návrhy na vyslovenie nedôvery Renziho vláde

NETKY.SK • 28 Január 2016, 08:07 • 2 min
Taliansky Senát zamietol dva návrhy na vyslovenie nedôvery Renziho vláde

RÍM - Horná komora talianskeho parlamentu hlasovala dnes o dvoch návrhoch na vyslovenie nedôvery vláde Mattea Renziho, ani jeden z nich však nezískal dostatočnú podporu. O najnovšej snahe opozície ukončiť vládnutie Renziho kabinetu informuje agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Oba návrhy na vyslovenie nedôvery, ktoré predložili samostatne populistické Päťhviezdičkové hnutie a stredopravicová opozícia, sa týkali obvinení z konfliktu záujmov počas vlaňajšej záchrany štyroch malých bánk. Ministerka pre ústavné reformy Maria Elena Boschiová totiž bola prepojená s jedným z týchto ústavov, pričom vlastnila jeho akcie, zatiaľ čo jej otec pôsobil v správnej rade.

 

Prvý z návrhov členovia Senátu zamietli v pomere 178 ku 101 hlasov, druhé hlasovanie sa skončilo ešte jednoznačnejším výsledkom 174 ku 84, informuje Reuters.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies