V Nemecku údajne uniesli a znásilnili tínedžerku ruského pôvodu: Polícia už začala s vyšetrovaním

NETKY.SK • 27 Január 2016, 19:07 • 2 min
V Nemecku údajne uniesli a znásilnili tínedžerku ruského pôvodu: Polícia už začala s vyšetrovaním

BERLÍN - Nemecká vláda vyzvala dnes Moskvu na zdržanlivosť v súvislosti s kauzou tínedžerky ruského pôvodu, ktorú v Berlíne údajne uniesli a znásilnili.

slovakia

left justify in out

Hovorca nemeckej spolkovej vlády Steffen Seibert na tlačovej konferencii v metropole na Spréve konštatoval, že prípad 13-ročnej Lizy musia nemecké orgány objasniť v atmosfére pokoja a bez ovplyvňovania zvonku. Navyše poznamenal, že by sa táto kauza nemala zneužívať na politické ciele.

 

Ruské médiá vrátane verejnoprávnych venovali v uplynulých dňoch prípadu značnú pozornosť naznačujúc, že dievča uniesli, zadržiavali a znásilnili žiadatelia o azyl v Nemecku.

 

Šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov vyjadril v utorok v Moskve nádej, že v Nemecku sa podobné prípady nezametú pod koberec, ale dôsledne vyšetria.

Na podporu poškodenej demonštrovali v Berlíne, ale aj v iných mestách spolkovej republiky v uplynulých dňoch viacerí predstavitelia tamojšej ruskej komunity.

Berlínska prokuratúra však medzičasom potvrdila informáciu miestnej polície, v zmysle ktorej zatiaľ nič nenasvedčuje, že by v prípade spomínanej tínedžerky došlo k únosu a znásilneniu.

 

Nemecké orgány začali medzičasom so stíhaním dvoch podozrivých, z ktorých však ani jeden nie je utečencom, pre podozrenie zo sexuálneho zneužitia neplnoletej, a to napriek tomu, že k pohlavnému styku malo dôjsť s jej súhlasom, vyplýva z informácií berlínskej prokuratúry.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies