Lovec talentov Sampdorie: Ivan - prototyp úspešného skautingu

NETKY.SK • 26 Január 2016, 16:10 • 2 min
Lovec talentov Sampdorie: Ivan - prototyp úspešného skautingu

JANOV - V talianskom futbalovom klube Sampdoria Janov si uvedomujú, že úspechy mužstva v budúcnosti do veľkej miery závisia od neúnavnej práce s mladými hráčmi.

slovakia

left justify in out

Túto úlohu vrátane výberu talentovaných hráčov má v tíme účastníka Serie A na starosti muž menom Riccardo Pecini. Pôsobí vo funkcii športového riaditeľa mládeže, v minulosti získal skúsenosti v AC Miláno a AS Monaco.


"Skauting je tímová práca. Je rozdelený do dvoch fáz: organizačná trvá v prvej polovici sezóny približne do Vianoc. V ďalších mesiacoch realizujeme hľadanie a výber konkrétnych hráčov, sledujeme ich hru naživo a dôkladne analyzujeme ich štatistické ukazovatele," vyhlásil Pecini pre Samp TV.


K najhodnotnejším úlovkom tohto skúseného hľadača talentov patrí slovenský mladík Dávid Ivan. "Tento chlapec je ideálnym prototypom vydareného skautingu," doplnil Pecini, ktorý si cení aj zisk argentínskeho útočníka Maura Icardiho, v súčasnosti hráča Interu Miláno. "Nákup Icardiho bol z trochu iného súdka - išlo o hotového hráča. Potrebovali sme mu iba pripraviť okno, cez ktoré mohol naskočiť do seniorského futbalu," skonštatoval Riccardo Pecini.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies