Diaľničné úseky a rýchlostné cesty sú zjazdné

NETKY.SK • 25 Január 2016, 09:08 • 2 min
Diaľničné úseky a rýchlostné cesty sú zjazdné

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je vlhký až mokrý.

slovakia

left justify in out

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na cestách vo vyšších polohách stredného a východného Slovenska je povrch vozoviek pokrytý vrstvou čerstvého kašovitého alebo utlačeného snehu do hrúbky troch centimetrov.


Povrch vozoviek na horských priechodoch (HP) je prevažne vlhký až mokrý, okrem HP Huty, Vrchslatina, Podspády, Veľké Pole, Cukmantel, Príslop, Chorepa, Fačkov, Pusté Pole, Makov, Javorník, Súľová, Grajnár, Herlianske Sedlo a Skýcov, tam je povrch vozovky pokrytý vrstvou čerstvého až utlačeného snehu do troch centimetrov. Na HP Zbojská sa na vozovke nachádza miestami zľadovatený sneh do jedného centimetra.


Cesta II/507 Vozokany - Mostová je pre haváriu kamióna uzavretá. Obchádzková trasa je cez obec Horné Saliby. Slovenská správa ciest upozorňuje na poľadovicu na cestách I/2 Bratislava Záhorská Bystrica - Mlynská Dolina, I/54 Moravské Lieskové - Nové Mesto nad Váhom, I/61 Horná Streda - Štvrtok, II/504 Očkov - Nové Mesto n.V., II/507 Ducové - hr.okr. NM/TN, II/515 Nové Mesto n.V. - Kočovce, II/581 Dubník - Nové Mesto nad Váhom a na cestách III. triedy v obvode Nové Mesto nad Váhom. Hmla s dohľadnosťou do 50 m je v lokalitách Nitra, Beladice, Vráble, Martin a Nové Mesto nad Váhom a do 100 m v lokalitách Senec, Levice, Šahy, Zlaté Moravce, Gbelce, Nové Zámky, Šurany, Kremnica, Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Trenčín, Vlčkovce, Zálužie, Hrádok a Poltár. Vplyvom mrznúceho mrholenia, resp. dažďa so snehom sa môže vyskytovať poľadovice v lokalitách Bratislava, Malacky, Holíč, Sekule, Petrovany, Budimír a Záborské. Cesta II/584 Srdiečko - Bystrá je zjazdná len so snehovými reťazami pre všetku dopravu. Na vlhkých a mokrých cestách sa môže pri nízkych teplotách tvoriť poľadovica.


Pre vozidlá nad 10 m je uzatvorený HP Šútovce a cesta I/64 v úseku Nitrianske Pravno-Fačkovské sedlo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies