Keňania vyjadrujú poctu moslimovi, ktorý pri útoku bránil kresťanov a zomrel

NETKY.SK • 22 Január 2016, 11:36 • 2 min
Keňania vyjadrujú poctu moslimovi, ktorý pri útoku bránil kresťanov a zomrel

NAIROBI - Keňania posielajú peňažné dary rodine moslima Saláha Faráha, ktorého moslimskí extrémisti smrteľne zranili, keď vlani v decembri počas ich útoku na autobus bránil kresťanov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP. Pod hashtagom #HeroSalah (hrdina Salah) na Twitteri píšu odkazy mnohí Keňania a niektorí aj posielajú jeho rodine peniaze.

 

Faráh zomrel v nedeľu 17. januára v nemocnici v hlavnom meste Nairobi. V utorok letecky previezli jeho telo domov do mesta Mandera na severovýchode krajiny, kde ho pochovali.

Faráh, ktorý bol učiteľom v pobrežnom meste Malindi, sa v decembri nachádzal medzi pasažiermi autobusu smerujúceho z Mandery do Nairobi, keď na nich zaútočili ozbrojenci z militantného hnutia aš-Šabáb.

 

Keď útočníci prikázali cestujúcim, aby sa rozdelili podľa náboženstva, učiteľ sa zaradil medzi moslimov, ktorí sa postavili ako štíty na ochranu kresťanov. Faráha postrelili do boku a zraneniu cez víkend podľahol.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies