Maďarsko opäť nariadilo čiastočné uzatvorenie hraníc s Chorvátskom

NETKY.SK • 21 Január 2016, 13:51 • 2 min
Maďarsko opäť nariadilo čiastočné uzatvorenie hraníc s Chorvátskom

BUDAPEŠŤ - Maďarský minister vnútra Sándor Pintér dnes v záujme ochrany bezpečnosti opäť nariadil čiastočné uzatvorenie štátnych hraníc s Chorvátskom pre osobnú i nákladnú dopravu, informoval spravodajský server 24.hu.

slovakia

left justify in out

Opatrenie sa týka cestných hraničných priechodov Murakeresztúr–Kotoriba a Gyékényes–Koprivnica a železničného priechodu Magyarbóly–Beli Manastir. Pri Gyékényesi je možné prekročiť maďarsko-chorvátske hranice v prípade, ak to neohrozuje poriadok ochrany štátnej hranice, píše server, podľa ktorého čiastočné uzatvorenie hraníc potrvá 30 dní.

 

Prvé uzatvorenie chorvátskej hranice nariadil vlani maďarský kabinet národnej bezpečnosti s platnosťou od 17. októbra a po mesiaci ho predĺžil o ďalších 30 dní. Jednostranný krok Maďarska vtedy minister zahraničných vecí Péter Szijjártó zdôvodnil nutnosťou zabezpečenia schengenských hraníc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies