Investičný plán pre Európu dá vyše 50 mil. eur pre malé a stredné podniky v ČR

NETKY.SK • 19 Január 2016, 14:37 • 2 min
Investičný plán pre Európu dá vyše 50 mil. eur pre malé a stredné podniky v ČR

BRUSEL - Európska komisia (EK) dnes oznámila, že Európsky investičný fond (EIF) a česká Komerční banka podpísali dohodu o plnení Programu pre konkurencieschopnosť malých a stredných podnikov (COSME) v Českej republike.

slovakia

left justify in out

Tento program ťaží z podpory Európskeho fondu pre strategické investície (EFSI), ktorý je považovaný za centrálnu časť Investičného plánu pre Európu. Ten po svojom nástupe do funkcie presadil predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker.

 

Dohoda o COSME, spolu s Program EÚ v oblasti zamestnanosti a sociálnej inovácie (EaSI), ktorý bol tiež dnes podpísaný s Českou republikou, v priebehu nasledujúcich troch rokov umožní Komerčnej banke poskytovať viac ako 50 miliónov eur pre vyše 2300 malých a stredných podnikov a mikropodnikov v Českej republike.

 

Program EaSI je zameraný na poskytovanie dostupných úverov pre nezamestnaných, členov rôznych sociálnych menšín, ľudí s nízkymi príjmami a rodičov so sťaženou starostlivosťou o deti. Okolo 1300 projektov sa bude týkať výlučne tejto oblasti, zvyšných 1000 projektov bude krytých programom COSME.

Eurokomisárka zodpovedná za vnútorný trh, priemysel, podnikania a malé a stredné podniky Elžbieta Bieňkowská tiež potvrdila, že dohody podpísané medzi EIF a Komerčnou bankou budú v prospech 2300 mikropodnikov a malých a stredných podnikov v ČR.

 

"Tie budú mať prístup k financovaniu prostredníctvom nových úverov. Prostredníctvom Investičného plánu podporujeme chrbtovú kosť našej ekonomiky a teším sa na ďalšie dohody o financovaní malých a stredných podnikov v celej Európe v priebehu roku 2016," uviedla Bieňkowská v tlačovej správe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies