Na zbierku UNICEF pre Nepál a Mauritániu prispelo 10 000 Slovákov

NETKY.SK • 19 Január 2016, 12:40 • 2 min
Na zbierku UNICEF pre Nepál a Mauritániu prispelo 10 000 Slovákov

BRATISLAVA - Takmer 10 000 Slovákov finančne podporilo zbierku pre podvyživené deti v Nepále a Mauritánii, ktorú ešte pred Vianocami zorganizoval Slovenský výbor UNICEF.

slovakia

left justify in out

V rámci kampane Štedré srdce pre Nepál sa vyzbieralo 7 420 eur, ktoré sa použijú na programy výživy pre deti v Nepále. Na programy v Mauritánii UNICEF vyzbieral na slovenských školách a v uliciach čiastku 9 964 eur. Do zbierky pre Mauritániu sa zapojilo viac ako 100 škôl po celom Slovensku, ktoré motivovali svojich žiakov a študentov, aby sa na zbierke zúčastnili ako dobrovoľníci.

 

Najviac sa podarilo vyzbierať mladým dobrovoľníkom v Bardejove. Každý, kto prostredníctvom SMS prispel na nepálske a mauritánske deti sumou tri eurá, sa zároveň zapojil do súboja o najštedrejšiu skupinu Slovákov. V prieskume štedrosti sa jednoznačne ukázalo, že štedrejšími sú skôr ženy ako muži a viac východniari ako západniari a Stredoslováci.


„Nepál ako cieľovú krajinu pre prostriedky, ktoré vyzbierame v tejto kampani, sme si vybrali preto, že aj dnes tam čelia viac ako tri milióny detí vo veku do päť rokov riziku úmrtia alebo ochorenia počas krutých zimných mesiacov vzhľadom na vážny nedostatok paliva, jedla, liekov a vakcín,“ vysvetlil predseda Slovenského výboru pre UNICEF Juraj Mišura.

 

Za tri eurá vie UNICEF zabezpečiť napríklad terapeutickú stravu pre dieťa s akútnou podvýživou na dva dni. Nedostatok jedla a iných komodít najviac postihuje deti v oblastiach, ktoré sa ešte zotavujú z dvoch veľkých zemetrasení z apríla a mája. Viac ako 200 000 rodín zasiahnutých otrasmi stále žije v dočasných príbytkoch vo výške viac ako 1 500 metrov nad morom, kde budú poveternostné podmienky najťažšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies