Z mínomentného útoku, ktorý si vyžiadal jednu obeť, viní Turecko Islamský štát

NETKY.SK • 18 Január 2016, 12:48 • 2 min
Z mínomentného útoku, ktorý si vyžiadal jednu obeť, viní Turecko Islamský štát

ISTANBUL - Výbuch mínometného granátu, ktorého úlomky dnes zasiahli areál základnej školy v meste Kilis v rovnomennej provincii na juhovýchode Turecka, si vyžiadal jednu obeť.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom úrad guvernéra provincie, podľa ktorého v dôsledku zásahu projektilom rakety prišla o život upratovačka školy. Jedna žiačka školy v tínedžerskom veku utrpela zranenia, s ktorými ju previezli do nemocnice.

 

Úrad guvernéra provincie Kilis okrem toho spresnil, že na pole v blízkosti zasiahnutej školy dopadli ešte ďalšie dve rakety, ktoré nespôsobili obete na životoch, zranenia ani materiálne škody.

 

Agentúra Reuters odvolávajúca sa na turecké vojenské zdroje uviedla, že podľa údajov z vojenských radarov rakety, ktoré zasiahli mesto Kilis, boli vypálené z pozícií extrémistickej organizácie Islamský štát v Sýrii. Podľa rovnakého zdroja turecká armáda už medzičasom podnikla odvetný útok.

 

Turecký denník Hürriyet na svojej webovej stránke napísal, že v blízkosti zasiahnutej školy sú ešte ďalšie tri školy. Tento areál je vzdialený len osem kilometrov od hraníc so Sýriou, kde v posledných troch dňoch zaznamenali zintenzívnenie ozbrojených zrážok.

 

Podľa denníka úrady nariadili evakuáciu žiakov a študentov škôl. Starosta mesta vyzval obyvateľov, aby zachovali pokoj a nereagovali na provokácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies