Paškov synovec Maroš dostal po bitke v centre Košíc od polície padáka

NETKY.SK • 13 Január 2016, 16:12 • 2 min
Paškov synovec Maroš dostal po bitke v centre Košíc od polície padáka

KOŠICE – Po medializovanej pouličnej bitke v centre Košíc končí v radoch polície policajt Maroš Paška. Minister vnútra Robert Kaliňák dnes podpísal návrh na jeho prepustenie.

slovakia

left justify in out

"Dôvodom bolo porušenie služobnej prísahy zvlášť hrubým spôsobom a jeho ponechanie v služobnom pomere by bolo na ujmu dôležitých záujmov štátnej služby," uviedol pre TASR tlačový odbor rezortu vnútra. Účinky daného rozhodnutia nastupujú podľa ministerstva po tom, ako nadriadený doručí rozkaz dotknutej osobe, čo sa stane v čo najkratšom čase.

 

K násilnej potýčke medzi bratmi Marošom, Martinom a Branislavom Paškovcami na jednej strane a štvoricou ďalších Košičanov vrátane dvoch žien došlo v nedeľu (22.11.) nadránom v centre Košíc. Bitku zachytil videozáznam. Troch bratov, synovcov bývalého predsedu Národnej rady (NR) SR Pavla Pašku, polícia obvinila z ublíženia na zdraví a výtržníctva. Keďže jeden z nich bol dopravný policajt, prípadom sa zaoberala aj inšpekcia ministerstva vnútra.

 

Martin Paška musel pre kauzu odísť z funkcie technického riaditeľa Bytového podniku mesta Košice a ďalší z bratov prišiel o post vedúceho oddelenia verejného obstarávania a zdravotníckej techniky v košickej Univerzitnej nemocnici L. Pasteura.

 

Štyroch poškodených Košičanov zastupuje ako advokát poslanec NR SR a predseda hnutia NOVA Daniel Lipšic.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies