Na horách stredného a severného Slovenska môže v stredu fúkať silný vietor

NETKY.SK • 12 Január 2016, 19:18 • 2 min
Na horách stredného a severného Slovenska môže v stredu fúkať silný vietor

BRATISLAVA - Na horách, nad pásmom lesa, stredného a severného Slovenska môže v stredu (13.1.) fúkať silný vietor.

slovakia

left justify in out

Ten môže krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 90 až 115 kilometrov za hodinu. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal pre túto oblasť výstrahu 1. stupňa, ktorá potrvá do štvrtka 14. januára do 06.00 h.

 

Meteorológovia zároveň upozorňujú v okresoch Dolný Kubín, Tvrdošín, Poprad, Liptovský Mikuláš, Brezno, Banská Bystrica a Ružomberok na snehové jazyky a záveje. Tie sa môžu podľa nich tvoriť ojedinele v polohách nad 800 metrov. SHMÚ vydal preto výstrahu 1. stupňa, ktorá potrvá do stredy polnoci. Tvorba snehových jazykov a závejov totiž predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity.

 

Do stredy 08.00 h platí v okresoch Michalovce a Sobrance hydrologická výstraha 1. stupňa, a to pred povodňou z topiaceho sa snehu a dažďa. Vo vodomernej stanici Lekárovce, na toku Uh, je momentálne podľa SHMÚ povodňová aktivita 2. stupňa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies