Afganské jednotky zneškodnili ozbrojencov útočiacich na indický konzulát

NETKY.SK • 5 Január 2016, 09:33 • 2 min
Afganské jednotky zneškodnili ozbrojencov útočiacich na indický konzulát

KÁBUL- Prestrelka medzi príslušníkmi afganských špeciálnych jednotiek a trojicou ozbrojencov, ktorí v nedeľu večer prepadli indický konzulát v meste Mazáre Šaríf na severe Afganistanu, sa po 24 hodinách skončila smrťou všetkých útočníkov. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na predstaviteľa afganskej polície.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ neidentifikovaní ozbrojenci prepadli indické zastupiteľstvo v nedeľu podvečer miestneho času. Keď sa im nepodarilo preniknúť do tohto objektu, zabarikádovali sa v priľahlej štvorposchodovej budove a odtiaľ ostreľovali konzulát a zasahujúcich vojakov.

 

Bezpečnostné zložky napokon operáciu ukončili po tom, ako sa z vrtuľníkov spustili na strechu budovy, kde boli ozbrojenci zabarikádovaní, a zneškodnili ich. Indický veľvyslanec v Afganistane ešte v pondelok v odkaze zverejnenom na Twitteri napísal, že pracovníci diplomatického úradu sú v bezpečí a zdraví.


Hovorca polície v provincii Balch v severnom Afganistane dnes uviedol, že incident sa skončil v noci na dnes. Potvrdil, že útočníkmi boli traja muži, a dodal, že všetkých zabili. Pri ich útoku utrpelo zranenia celkovo desať ľudí vrátane piatich civilistov, ktorí sa dostali počas prestrelky pod paľbu. K zodpovednosti za útok sa dosiaľ neprihlásila žiadna extrémistická skupina.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies