Pellegrini: Systémové zmeny potrebuje školstvo i zdravotníctvo

NETKY.SK • 4 Január 2016, 11:41 • 2 min
Pellegrini: Systémové zmeny potrebuje školstvo i zdravotníctvo

BRATISLAVA – Veľkú pozornosť treba podľa predsedu parlamentu Petra Pellegriniho v budúcnosti sústrediť na systémové zmeny v školstve a zdravotníctve.

slovakia

left justify in out

„Ďalej musí pokračovať diskusia, ako nastaviť nový systém financovania v týchto rezortoch, ako narábať s kapacitami, ako sa postarať o infraštruktúru. Ale to sú všetko veci, ktoré by som nenazýval revolúciou alebo absolútnym otočením kormidla, ale skôr pokračovaním vo víziách, ktoré pred sebou máme, to sú asi tie dva základné rezorty,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA Pellegrini.


Predseda parlamentu si myslí, že zdravotníctvo aj školstvo nemusia podstúpiť šokovú terapiu, skôr treba v oboch rezortoch pokračovať v začatých programoch. „Samozrejme, veľká výzva stojí aj pred samotnou justíciou,“ konštatoval podpredseda Smeru-SD. Ako samostatný pilier trojdelenia moci by podľa jeho slov asi väčšiu časť zmien mala justícia hľadať sama u seba. „Justícia by mala sama v sebe hľadať tú chuť a energiu niečo zmeniť k lepšiemu,“ vysvetlil Pellegrini.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies