V Kábule explodovala bomba, cieľom bola reštaurácia, ktorú obľubujú cudzinci

NETKY.SK • 1 Január 2016, 16:13 • 2 min
V Kábule explodovala bomba, cieľom bola reštaurácia, ktorú obľubujú cudzinci

KÁBUL - Výbuch otriasol dnes večer afganskou metropolou Kábul. Zdroj z riaditeľstva kábulskej polície povedal, že jeho cieľom bola známa reštaurácia Le Jardin, ktorú často navštevujú cudzinci.

slovakia

left justify in out

"Polícia oblasť uzavrela," citovala agentúra DPA hovorcu afganského ministerstva vnútra. Hoci prvé správy naznačovali, že sa po výbuchu na mieste strieľalo, reportér DPA, ktorý sa nachádzal v blízkosti, žiadnu streľbu nepočul.

 

Podľa agentúry Reuters boli výbušniny umiestnené v aute zaparkovanom pred reštauráciou obľúbenou u afganských predstaviteľov a zahraničných diplomatov. Zatiaľ neprišli správy o škodách alebo obetiach.

 

Nedávno sa Taliban prihlásil k zodpovednosti za samovražedný útok neďaleko kábulského letiska, ktorý jedného človeka zabil a 33 zranil. Predstavitelia Afganistanu, Pakistanu, USA a Číny by sa mali stretnúť 11. januára v Pakistane a pokúsiť sa dohodnúť na podmienkach pre nové mierové rokovania s Talibanom, ktoré sa bez úspechu skončili vlani v júli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies