Britské médiá velebia Özilov prínos, Wenger ho prirovnal k Bergkampovi

NETKY.SK • 29 December 2015, 14:11 • 2 min
Britské médiá velebia Özilov prínos, Wenger ho prirovnal k Bergkampovi

LONDÝN - Mesut Özil je na vrchole svojich futbalových kvalít. Nemeckého majstra sveta označili britské médiá za výnimočnú postavu Arsenalu Londýn a podobné uznanie mu vystrúhal aj Arsene Wenger. Kouč "kanonierov" ho prirovnal ku klubovej legende Dennisovi Bergkampovi.

slovakia

left justify in out

Özilovi pritom trvalo tri roky, kým si po prestupe z Realu Madrid úplne zvykol na ostrovný futbal a stal sa oporou Arsenalu. Britské médiá ho navyše označili za vedúcu osobnosť, ktorá môže doviesť Londýnčanov k prvému titulu v Premier League od roku 2004. Svoj prínos potvrdil aj v pondelňajšom dueli, v ktorom Arsenal zdolal doma Bournemouth 2:0 a revanšoval sa svojim fanúšikom za trpkú prehru 0:4 z uplynulého kola v Southamptone. Özilov výkon sa nepáčil len trénerovi hostí Eddiemu Howeovi. "Z pozície kouča tímu, ktorý prehral, som si jeho výkon neužil," uviedol.

 

Arsene Wenger však áno. Nákup za 42 miliónov libier z Realu Madrid sa mu začína vyplácať. Hoci mnohí často kritizovali tento krok, dôvera v Özila sa mu vyplatila. Nemecký reprezentant má na konte tri góly, 16 asistencií a od rekordu súťaže v počte dosiahnutých gólových prihrávok za sezónu ho delia už len štyri. Proti Bournemouthu mal prsty v deviatich čistých šanciach svojho tímu. "Načasovanie jeho prihrávok je to, čo mám na ňom najradšej. Sedíte na tribúne, myslíte len na to, kedy dá presnú prihrávku. Ona príde a vy ešte stále myslíte a nestíhate sa diviť," povedal Wenger.

 

Tréner "kanonierov" je na lavičke Arsenalu dlhé roky, aj preto vedel Özila porovnať so svojimi bývalými hráčmi, na ktorých sa spoliehal. Konkrétne na jedného. "Áno, pripomína mi Bergkampa. On síce dával viac gólov, ale Özil ich vie viac vypracovať. Pre mňa je Özil viac ako stroj na góly, ale obaja sú porovnateľní," dodal Wenger.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies