Ján Koleník pozerá po sviatkoch do kalendára

NETKY.SK • 28 December 2015, 14:02 • 2 min
Ján Koleník pozerá po sviatkoch do kalendára

BRATISLAVA - Slovenský herec Ján Koleník zvyčajne hneď po vianočných sviatkoch pozerá do diára a cestuje za divadlom do Bratislavy.

slovakia

left justify in out

„Každý rok som, žiaľbohu, rovnako limitovaný mojím hracím kalendárom, v Banskej Bystrici zotrvám obvykle len tri dni a potom už hrám alebo pracujem. Tento rok je to to isté, ale Vianoce som si užil, boli tam návštevy, boli sme všetci spolu, to má vždy svoje čaro. Obzeráme si navzájom stromčeky, baby si porovnávajú koláče, aké ktorá upiekla, malých detí sa pýtame, čo dostali a to je na tom čarovné, taká radosť, spokojnosť a pohoda,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA.


Silvester pre neho vraj ako deň nie je ničím výnimočný. „Nemôžem sa síce ubrániť tomu, že aha, niečo sa zrazu mení, niečo prechádza z niečoho do niečoho druhého, ale to je tiež ako keby na mňa vplýval istý marketing,“ podotkol známy herec, ktorý za zlomový považuje skôr dátum svojho narodenia. „Pre mňa sa veci menia skôr dňom narodenia ako Silvestrom. To je pre mňa deň, kedy môžem bilancovať a kedy si hovorím, že mi začína nejaká nová etapa. Takto som si to v hlave zadefinoval a preto sa aj sám od seba správam odmietavo k bujarej oslave Silvestra. Vždy si na Silvestra naopak hovorím, buďme pokornejší, neburácajme teraz ohňostrojmi za to, že niečo staré končí a niečo začína... Tá nádej sa dá v sebe prebúdzať stále, tak isto, ako sa dá na sebe neustále systematicky pracovať. Ak ľudia cítia, že ten rok bol pre nich ťažký a teraz sa chystajú dajme tomu začať odznova, je to v poriadku, no ja som teda skôr ten typ, ktorý systematicky pracuje na tom, aby každý deň a týždeň bol pre mňa lepší,“ podotkol 36-ročný rodák z Banskej Bystrice.


Posledný deň v roku si podľa vlastných slov vychutnáva najradšej v pokoji. „Niekoľko rokov som musel tráviť Silvestra v divadle a nevadilo mi to, no ja nie som veľmi ten silvestrovský zabávač ani typ človeka, ktorý sa rád hlučne zabáva, mám radšej pokoj. Tým, že veľa času trávime vo svetle reflektorov, vo voľnom čase sa radšej zašijem tam, kde nemusím nikoho o ničom presviedčať a nikomu nič dokazovať a som spokojný sám so sebou. A teším sa, že tento rok nehrám, a teda to bude večer ako každý iný,“ uzavrel Koleník.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies