Rusko a Katar sa dohodli, že presvedčia sýrsku opozíciu, aby rokovala s vládou

NETKY.SK • 25 December 2015, 13:03 • 2 min
Rusko a Katar sa dohodli, že presvedčia sýrsku opozíciu, aby rokovala s vládou

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov dnes oznámil, že Rusko a Katar sa dohodli na tom, čo by mohli urobiť, aby presvedčili sýrsku opozíciu, aby si so sýrskou vládou sadla za rokovací stôl.

slovakia

left justify in out

Lavrov sa však vyjadril, že podrobnosti o tejto dohode zatiaľ neprezradí. Rusko je oddaným podporovateľom sýrskeho prezidenta Bašára Asada, ktorého Katar a iné blízkovýchodné krajiny obviňujú z vojnových zločinov, približuje agentúra Reuters.

 

Lavrov sa dnes v Moskve stretol s ministrom zahraničných vecí Kataru Chálidom Attíjom. Šéf ruskej diplomacie uviedol, že zo strany Asadových odporcov, akým je aj Katar, vidí momentálne viac ochoty iniciovať začatie rozhovorov medzi sýrskou vládou a opozíciou.

 

Na tlačovej konferencii po rozhovoroch s Lavrovom Attíja obvinil Asada z toho, že podporuje teroristické skupiny, zatiaľ čo Lavrov trval na tom, že "je na sýrskom ľude" rozhodnúť o Asadovej budúcnosti.

 

Sýrii sa v stredu vo svojom televíznom prejave venoval aj saudskoarabský kráľ Salmán. Asadovu vládu obvinil zo vzostupu militantných skupín v regióne, pričom argumentoval, že teroristické organizácie by tam nenašli úrodnú pôdu, keby to neumožňovala politika sýrskej vlády.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies