Oprava kúpaliska Galandia v Galante môže byť poriadne drahá

NETKY.SK • 21 December 2015, 16:21 • 2 min
Oprava kúpaliska Galandia  v Galante môže byť poriadne drahá

GALANTA – Náklady na opravu zatvoreného kúpaliska Galandia v Galante môžu v najhoršom prípade dosiahnuť až dva milióny eur.

slovakia

left justify in out

Na dnešnom rokovaní Mestského zastupiteľstva v Galante to povedal primátor Peter Paška s tým, že relevantný statický posudok zatiaľ k dispozícii nie je. Radnica po ôsmich rokoch prevádzky 11. decembra zatvorila termálne kúpalisko, dôvodom sú zistené nedostatky technického stavu objektu. Statik ich však konštatoval len na základe vizuálnej obhliadky.


Kúpalisko prevádzkuje mestská spoločnosť Galandia, tá peniaze na významnejšiu opravu nemá. Žiadne peniaze nie sú vyčlenené ani v mestskom rozpočte, na opravu objektu by si samospráva podľa primátora Pašku musela vziať úver.


Mestské zastupiteľstvo v Galante dnes opäť schválilo rozpočet mesta na rok 2016, ktorý pôvodne primátor Paška nepodpísal. Galanta bude v budúcom roku hospodáriť s čiastkou približne 10,5 milióna eur. Rozpočet ráta okrem bežného chodu mesta s výdavkami na práce na obnovu neogotického kaštieľa, investíciami do detských ihrísk, ciest či chodníkov.


Paškovi v rozpočte chýbali peniaze na mestské noviny. Poslanci dali prednosť súkromnej televízii, ktorá má za 22-tisíc eur vysielať priame prenosy z rokovania poslaneckého zboru, diskusie s primátorom a poslancami, ďalej priame prenosy z výberových konaní či otváraní obálok v prípade verejných súťaží. Galantské noviny, ktoré vychádzajú viac ako dvadsať rokov, pri teraz schválenom rozpočte podľa primátora zaniknú.

 

 

Ospravedlňujeme sa všetkým naším cteným zákazníkom, že z dôvodu rozhodnutia vlastníka stavby, ktorý nariadil vykonať udr...

Posted by Aquapark Galandia on 11. december 2015



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies