Helena Vondráčková priniesla do Bratislavy vianočnú náladu

NETKY.SK • 18 December 2015, 09:39 • 2 min
Helena Vondráčková priniesla do Bratislavy vianočnú náladu

BRATISLAVA – Veľa fanúšikov má v Bratislave česká spevácka hviezda Helena Vondráčková. Tí sa vo štvrtok večer (17.12.) zišli v Incheba Aréne, aby si spolu navodili atmosféru nadchádzajúcich sviatkov na Vianočnom koncerte.

slovakia

left justify in out

Sviatočná nálada vládla v hľadisku aj na pódiu od prvej pesničky Já půjdu dál, slávnom hite I Will Survive. Helena je na scéne už viac ako päťdesiat rokov, za to obdobie nahrala desiatky hitov a viaceré z nich zaradila do koncertného playlistu. Postupne ponúkla songy Nebudeme sedět doma, Vodopád, Nemůžu bez tebe být, Přejdi Jordán, Dvě malá křidla tu nejsou, Proč mě nikdo nemá rád. Došlo aj na vianočné pesničky Na Vánoce k našim a Vánoční, obe z albumu Kouzlo Vánoc, ktorý vydala v novembri minulého roku.

 

Druhá polovica koncertu, to už boli samé hity, postupne To tehdy padal déšť, Neuč slunce hřát, Vzhůru k výškám, pri superhite Sladké mámení už boli všetky ruky hore, Dlouhá noc už dvihla divákov zo sedadiel, aby sa zišli okolo pódia, hit A ty se ptáš, co já spieva Helena v muzikáli Mamma Mia, ktorý sa uvádza v Prahe a kde účinkuje, slávnu pesničku Lásko má, já stůňu z filmu Noc na Karlštejne si zaspievala celá sála. A záver koncertu bol skutočne vianočný v podobe piesne Bílé Vánoce. Helena má viac fanúšikov ako hitov, od viacerých z nich dostala priamo na pódiu počas koncertu kytice kvetov.

 

K príjemnej atmosfére prispel aj ako hosť Peter Cmorik, jeho úlohou bolo zahriať a rozospievať divákov v hľadisku. Podarilo sa mu to s pesničkami Premýšľam nad tebou, Dážď, Mám pocit či Oh My Bro.

 

"Za tie roky na scéne som nahrala desiatky albumov a z nich sú desiatky hitov, na tento koncert som vybrala pesničky, ktoré sú veľmi úspešné a musia tam byť, ale snažím sa vždy zaradiť aj piesne, ktoré na koncertoch už pár rokov nezazneli. Ale vyberať pesničky na koncert a špeciálne ešte na vianočný koncert je príjemná starosť. Môj kapelník Charlie Bražek mi hovorí – s tebou nie je práca, žiaden problém, pozrieme na obsah koncertov za posledné roky, čo sme hrali a ešte stále máme čo hrať. Petra Cmorika poznám ako príjemného chlapca, už sme spolu účinkovali, tak som si ho vybrala," povedala po koncerte pre TASR speváčka.

 

Helena Vondráčková (*24.6. 1947, Praha) v roku 1964, ešte ako stredoškolská študentka, vyhrala finále speváckej súťaže Hľadáme nové talenty v pražskej Lucerne. Prvú skladbu s názvom Červená řeka nahrala 3. septembra 1964. Za rok 1965 už vyhrala kategóriu speváčok v ankete Zlatý slávik. Prvý novembrový deň roku 1968 vzniklo trio Helena Vondráčková, Marta Kubišová a Václav Neckář, dostali názov Golden Kids. Po ich rozchode vo februári 1970 účinkovala chvíľu sólovo, od roku 1972 potom so skupinou Strýci Luďka Švábenského. Na začiatku 80. rokov začala vystupovať s Jiřím Kornom. Spievala na viacerých festivaloch vo svete a získala viacero ocenení. Na svojom konte má dnes Helena viac ako 60 vydaných LP platní, CD albumov a rôznych kompilácií. Z tých najnovších sú to štúdiový album Touhy z októbra 2013, kompilácia Best Of The Best zo septembra 2014 a  vianočný album Kouzlo Vánoc z novembra 2014.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies