Taliansko posilnilo kontroly v pohraničí s Rakúskom a Slovinskom

NETKY.SK • 14 December 2015, 17:26 • 2 min
Taliansko posilnilo kontroly v pohraničí s Rakúskom a Slovinskom

RÍM - Talianska vláda rozhodla o posilnení kontrol v pohraničí s Rakúskom a Slovinskom.

slovakia

left justify in out

V provincii Furlansko-Júlske Benátky nasadila v oblasti Udine neďaleko hraníc s Rakúskom 35 vojakov, kým v okolí Terstu a Gorice neďaleko taliansko-slovinskej štátnej hranice pôsobí ďalších 55 vojakov.

 

O zmenách, ktoré sú v platnosti od dnešného dňa, informovala terstská prefektka Francesca Adelaide Garufiová.

 

Podľa jej slov budú vojaci kontrolovať pohraničné oblasti, nie priamo hraničné čiary, ale v rámci boja proti terorizmu a prevádzačom budú spoločne patrolovať s príslušníkmi polície, píše tlačová agentúra APA.

 

Osobitná pozornosť bude podľa prefektkiných slov patriť cudzincom, ktorí nie sú občanmi niektorej z krajín Európskej únie, ale aj zásielkam, ktoré smerujú cez taliansky prístav Terst.

 

Na rakúsko-talianskej štátnej hranici už v uplynulých mesiacoch došlo k poklesu miery prevádzačstva, a to práve v dôsledku skoršieho posilnenia prítomnosti policajtov a vojakov v lokalite.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies