Minister Borec udelil cenu za ochranu a podporu ľudských práv

NETKY.SK • 14 December 2015, 16:03 • 2 min
Minister Borec udelil cenu za ochranu a podporu ľudských práv

BRATISLAVA – Minister spravodlivosti Tomáš Borec udelil Centru pre výskum etnicity a kultúry cenu za významný prínos v oblasti ochrany a podpory ľudských práv. TASR informovala hovorkyňa rezortu spravodlivosti Alexandra Donevová.

slovakia

left justify in out

Tohtoročnú cenu Borec odovzdal v Bratislave pri príležitosti osláv Medzinárodného dňa ľudských práv na konferencii venovanej vymožiteľnosti ľudských práv a prístupu k spravodlivosti.

 

Centrum pre výskum etnicity a kultúry bolo ocenené na základe verejných nominácií a odporučení expertov Rady vlády Slovenskej republiky pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť.

 

„Výber nebol jednoduchý, pretože jednotlivcov a organizácií, ktoré robia dôležitú a neľahkú prácu na poli presadzovania ľudských práv, je mnoho. Práca Centra pre výskum etnicity a kultúry, organizácie a všetkých ľudí, ktorí ju tvoria, je osobitá nielen dlhodobo kvalitnou výskumnou činnosťou, ale aj jedinečným prístupom orientovaným na riešenie praktických problémov a hľadanie konkrétnych, uskutočniteľných riešení,“ povedal minister pri odovzdávaní ceny.

 

Cena ministra spravodlivosti je čestné ocenenie fyzickým a právnickým osobám za významný prínos v oblasti ochrany a podpory ľudských práv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies