Vianočné pečenie pokračuje

NETKY.SK • 13 December 2015, 17:00 • 2 min
Vianočné pečenie pokračuje

BRATISLAVA - Mnohé slovenské domácnosti sú pri príprave vianočného pečiva veľmi konzervatívne. Najčastejšie sa u nás pečú vanilkové rožky a linecké kolieska, priemerná domácnosť vyprodukuje asi osem druhov koláčov a väčšinou pečú ľudia podľa stále rovnakých receptov.

slovakia

left justify in out

Preto ak vám dochádzajú nápady čo ešte upiecť, nechajte sa inšpirovať našími ďalšími vianočnými receptami.

 

A nezabúdajte, že:

- Koláče by mali byť upečené v takom predstihu, aby sa v chlade ( maximálne do 5 ° C ) dobre preležali a chute a náplne sa spojili.
- Pri miesení ciest by mali mať všetky suroviny rovnakú teplotu.
- Cesto pôjde ľahko vyvaľkať a vytvarovať, ak ho necháme do druhého dňa odpočinúť v chladničke.
- Ideálna teplota pre získanie doružova prepečenej vianočnej dobroty je 180 ° C. Pri nízkej teplote vyteká tuk, pri vysokej zase cesto rýchlo zhnedne, ale nie je upečené.

 

Ak pečiete koláče s náplňami, nezabudnite:
- do džemu pridať ovocnú šťavu a piškótové omrvinky,
- orechy povariť v mlieku či smotane a zahustiť piškótami,
- tukovú náplň ochutíme kávou či kvapkou destilátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies