Lajčák: Slovensko má záujem zapojiť sa do modernizácie Turkménska

NETKY.SK • 11 December 2015, 18:42 • 2 min
Lajčák: Slovensko má záujem zapojiť sa do modernizácie Turkménska

BRATISLAVA - O zapojení Slovenska do projektov modernizácie turkménskej ekonomiky rokoval dnes podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák s prezidentom Turkménska Gurbangulym Berdimohamedovom a turkménskymi partnermi v Ašchabade.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval Tlačový odbor MZVaEZ SR, súčasťou jeho delegácie na oficiálnej návšteve Turkménska je aj skupina slovenských podnikateľov. „Medzi našimi krajinami sú ešte z minulosti tradičné väzby a nemáme žiadne otvorené otázky. Moja návšteva má za cieľ vniesť nový impulz do rozvoja slovensko-turkménskych vzťahov, kde existuje veľký nevyužitý potenciál,“ povedal Lajčák.


Spolu s podpredsedom turkménskej vlády a ministrom zahraničných vecí Rašídom Meredovom podpísali Protokol o spolupráci medzi ministerstvami zahraničných vecí oboch krajín, ktorým sa vytvára základ pre zintenzívnenie politického dialógu na viacerých úrovniach. Priestor pre spoluprácu vidí Lajčák v sektore energetiky, infraštruktúry, v poľnohospodárstve či v zdravotníctve. O týchto témach hovoril podrobnejšie aj na stretnutí s námestníkom ministra hospodárstva a vonkajších ekonomických vzťahov Rasúlom Meredovom. Ministri sa tiež dohodli, že obe krajiny začnú prehodnocovanie a aktualizovanie zmluvnej základne, vrátane modernizácie dohody o podpore a ochrane investícií, ktorá má vytvoriť vhodné predpoklady na rozšírenie ekonomických aktivít, najmä v oblasti investícií.


Počas návštevy v Ašchabade otvoril Lajčák v sídle Zväzu priemyselníkov a podnikateľov slovensko-turkménske podnikateľské fórum.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies