V Neapole duel susedov v tabuľke, AS Rím chce konečne vyhrať

NETKY.SK • 11 December 2015, 17:07 • 2 min
V Neapole duel susedov v tabuľke, AS Rím chce konečne vyhrať

NEAPOL - V rámci nedeľňajšieho programu 16. kola najvyššej talianskej futbalovej súťaže Serie A nastúpia proti sebe mužstvá SSC Neapol a AS Rím (začiatok o 18.00 h SEČ).

slovakia

left justify in out

Oba tímy delia v tabuľke tri body. Neapolu patrí tretia priečka so ziskom 31 bodov, AS Rím je o stupienok nižšie. Hostia nezvíťazili na neapolskom štadióne San Paolo od decembra 2011, v ostatných štyroch meraniach síl zakaždým odchádzali ako zdolaný tím.

 

Pri zhode okolností by proti sebe mohli nastúpiť dvaja spoluhráči zo slovenskej reprezentácie. Kapitánom Neapola je Marek Hamšík, dres rímskeho AS si oblieka Norbert Gyömbér.

 

Pôjde o duel dvoch tímov, ktoré v uplynulom ligovom kole nezvíťazili. "Partenopei" neuspeli v Bologni (2:3) a ich séria bez prehry sa po vyše troch mesiacoch zastavila na osemnástich dueloch. AS Rím remizoval v Turíne s miestnym FC (1:1).

 

Zverenci neapolského trénera Maurizia Sarriho si však napravili chuť vo štvrtok v Európskej lige. Jeho tím sa po skupinovej fáze ako jediný môže pýšiť tým, že spomedzi všetkých účastníkov kontinentálneho pohára číslo dva nestratil ani bod. "Partenopei" vo štvrtok zvíťazili v záverečnom hracom kole v rámci D-skupiny nad Legiou Varšava (5:2). Kanonádou proti Poliakom sa navyše postarali o nový rekord v počte strelených gólov v skupinovej fáze EL. Nastrieľali ich 22, čím o jeden zásah prekonali doterajšie maximum Salzburgu.

 

"Náš tím je na tom veľmi dobre. Chceme pokračovať v dobrých výkonoch aj proti AS Rím. Na tento nesmierne náročný zápas sme pripravení," vyhlásil podľa portálu football-italia.net belgický reprezentant v službách SSC Dries Mertens.

 

Neapolu sa v tejto sezóne darí zvládať zápasy proti silným mužstvám. Na jeho štíte doteraz zostali Lazio Rím, Juventus, Fiorentina aj AC Miláno. "Od piatka sa pripravujeme na ďalšieho silného protivníka. Sledovali sme zápas AS Rím s BATE Borisov. Nie však ako tréneri, ale ako športoví fanúšikovia," skonštatoval Sarriho asistent Francesco Calzona.

 

Rimania sú na tom o čosi horšie. Vďaka remíze s BATE Borisov si zabezpečili postup do osemfinále Ligy majstrov, po ďalšom nepresvedčivom výkone sa však od svojich priaznivcov dočkali piskotu. Mužstvo trénera Rudiho Garciu nepozná chuť víťazstva už viac ako mesiac. Ešte 8. novembra triumfovalo nad mestským rivalom Laziom (2:0), odvtedy neuspelo ani v jednom z piatich súťažných vystúpení.

 

"Momentálne nie sme mužstvo zo začiatku tejto sezóny. Hlavne smerom dopredu máme obmedzené možnosti. Tri zápasy, ktoré nás čakajú do konca roka, musíme využiť na to, aby sme sa dali dokopy," vyhlásil 51-ročný Francúz Rudi Garcia.

 

Stretnutie z pozície hlavného rozhodcu povedie ostrieľaný Nicola Rizzoli. Štyridsaťštyriročný architekt viedol v aktuálnej sezóne dovedna 14 stretnutí. V apríli tohto roka pískal vzájomný súboj týchto dvoch tímov na rímskom Olympijskom štadióne. Z víťazstva 1:0 sa vtedy tešil tím z "večného mesta".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies