Začalo sa testovanie najväčšieho torpédoborca amerického námorníctva

NETKY.SK • 7 December 2015, 19:02 • 2 min
Začalo sa testovanie najväčšieho torpédoborca amerického námorníctva

BATH - Najväčší torpédoborec, aký kedy postavili pre vojenské námorníctvo Spojených štátov, vyplával dnes po prvý raz na otvorený oceán, kde sa podrobí testom.

slovakia

left justify in out

USS Zumwalt vyplával z dokov spoločnosti Bath Iron Works v americkom štáte Maine, informovala agentúra AP.


Vyplávaniu futuristicky vyzerajúceho plavidla s dĺžkou 183 metrov a výtlakom 15.000 ton sa prizeralo vyše 200 pracovníkov spoločnosti, námorníkov a miestnych obyvateľov. Bath Iron Works bude testovať torpédoborec počas zimy a vylaďovať jeho systémy. Námorníctvu USA má byť odovzdaný na budúci rok.
Plavidlo disponuje elektrickým pohonom, novým radarom a sonarom, účinnými raketovými strelami a ďalšími zbraňami, ako aj technológiou stealth, ktorá mu umožňuje pohyb bez zachytenia nepriateľskými detekčnými zariadeniami. Vďaka moderným technológiám bude mať omnoho menšiu posádku než ostatné súčasné torpédoborce.


Inovácie sa podpísali aj pod viacero konštrukčných odkladov a zvýšenie konečného rozpočtu na stavbu lode. USS Zumwalt, prvé z troch plavidiel tejto triedy, má hodnotu najmenej 4,4 miliardy dolárov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies