Šéf MAAE: Záujem o jadrovú energiu vzrástol napriek Fukušime

NETKY.SK • 7 December 2015, 15:24 • 2 min
Šéf MAAE: Záujem o jadrovú energiu vzrástol napriek Fukušime

MANILA - Záujem o jadrovú energiu je na vzostupe, a to najmä v Ázii, napriek nehode v japonskej jadrovej elektrárni Fukušima v roku 2011. Povedal to dnes generálny riaditeľ Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) Jukija Amano.

slovakia

left justify in out

Šéf MAAE uviedol, že dopyt po jadrovej energii vzrástol v dôsledku potreby podporiť rýchlo rastúcu ázijskú ekonomiku. Dôležitú úlohu zohráva požiadavka na relatívne čistú energiu vzhľadom na obavy zo zmeny klímy.

Najmenej 30 rozvíjajúcich sa krajín vážne zvažuje využitie jadrovej energie, informoval na tlačovej konferencii vo filipínskej metropole Manile. "Po nehode v atómovej elektrárni Fukušima Daiči si niektorí mysleli, že nastal koniec jadrovej energie. Nie je to pravda," zdôraznil Amano.

 

V dôsledku nehody vo Fukušime došlo k rádioaktívnej kontaminácii a približne 100.000 ľudí muselo opustiť svoje domovy. Jadrová nehoda vyvolala v Japonsku celonárodnú debatu o tom, či by sa krajina, ktorá má málo iných zdrojov, mala spoliehať na jadrovú energiu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies