Lietadlo sa zrazilo pri pristávaní so stádom diviakov, ľudia prežili

NETKY.SK • 5 December 2015, 10:38 • 2 min
Lietadlo sa zrazilo pri pristávaní so stádom diviakov, ľudia prežili

NAÍ DILLÍ - Štyridsaťdeväť cestujúcich a štyria členovia posádky indického vnútroštátneho letu prežili v piatok večer zrážku so stádom 30-40 diviakov na pristávacej dráhe v stredoindickom Džabalpure, po ktorej lietadlo spoločnosti Spicejet skončilo mimo dráhy. Informujú o tom dnes indické médiá.

slovakia

left justify in out

Noviny Hindustan Times citujú hovorcu leteckej spoločnosti, ktorý povedal že "pilot stratil kontrolu nad lietadlom, v dôsledku čoho zišlo z pristávacej dráhy... Nik z cestujúcich alebo posádky nebol zranený."

 


Pri incidente zahynulo sedem diviakov a poškodil sa podvozok lietadla, ktoré letelo z Bombaja. "Obratné a skúsené ruky kapitána pomohli odvrátiť veľkú nehodu tým, že odklonil lietadlo vľavo od pristávacej dráhy, aby zmiernil dopad udalosti," citovala leteckú spoločnosť tlačová agentúra DPA.


Nehoda vyvolala otázky o bezpečnosti na indických letiskách, keďže na ich letové dráhy opakovane prenikajú divo žijúce zvieratá.


Pri jednej z takýchto nehôd lietadlo so 140 cestujúcimi narazilo pri štarte do byvola na vzletovej dráhe.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies