Colníci v Banskej Bystrici chystajú kontroly predajcov na vianočných trhoch

NETKY.SK • 4 December 2015, 15:45 • 2 min
Colníci v Banskej Bystrici chystajú kontroly predajcov na vianočných trhoch

BANSKÁ BYSTRICA - Ani predajcovia na vianočných trhoch v mestách Banskobystrického kraja neuniknú pozornosti Colného úradu v Banskej Bystrici. Kontroly budú prebiehať v troch fázach. TASR o tom informovala hovorkyňa banskobystrického Colného úradu (CÚ) Katarína Podhorová.

slovakia

left justify in out

Colníci sa pri kontrolách počas decembra zamerajú na dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice (ERP) s cieľom preveriť dodržiavanie podmienok jej používania na evidenciu tržieb. Sústredia sa tiež na dodržiavanie zákona o presadzovaní práv duševného vlastníctva colnými orgánmi, ako aj zákona o spotrebnej dani z tabakových výrobkov a alkoholických nápojov.

 

"Kontroly prebiehajú v troch fázach. V prvej colníci kontaktujú organizátorov vianočných trhov, aby informovali nájomníkov o prebiehajúcej kontrole a o povinnosti dodržiavania zákonov. V druhej fáze vykonajú colníci hliadkovú činnosť na vianočných trhoch v služobnej rovnošate. V tretej už vykonajú priamu kontrolnú činnosť zameranú na dodržiavanie zákonov, pričom využijú informácie získané počas prvých dvoch fáz. Pri zistení porušenia budú ukladať sankcie. Takýmto spôsobom budú postupovať kontroly na vianočných trhoch po celom Slovensku," zdôraznila Podhorová.

 

Podľa nej najčastejším porušením zákona o ERP býva nevyobrazenie vzorového pokladničného dokladu pre kupujúcich, nezaevidovanie tržby v pokladnici, nevydanie pokladničného dokladu, prípadne jeho vydanie, no bez toho, aby spĺňal náležitosti zákona.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies