Škoda Auto na konci roka obmedzí výrobu viac, ako pôvodne predpokladala

NETKY.SK • 2 December 2015, 10:10 • 2 min
Škoda Auto na konci roka obmedzí výrobu viac, ako pôvodne predpokladala

PRAHA - Česká automobilka Škoda Auto na konci roka obmedzí výrobu viac, ako pôvodne predpokladala.

slovakia

left justify in out

Zamestnanci v Mladej Boleslavi budú mať pre slabší dopyt voľno celý vianočný týždeň, v Kvasinách ale naopak chystajú zmeny navyše. Informoval o tom na svojej internetovej stránke denník Mladá fronta Dnes (MF DNES) s odvolaním sa na zdroje z automobilky aj z radov dodávateľov, ktorí sa musia prispôsobiť obmedzeniu výroby.

Automobilka sa k zníženiu počtu zmien nechce vyjadrovať. "V súčasnosti prebiehajú rokovania o tejto záležitosti a do ich ukončenia nebudeme situáciu komentovať," povedala hovorkyňa Jana Bahníková.

 

Firma neobmedzí výrobu všetkých modelov, najväčšie obmedzenia sa týkajú linky, na ktorej sa vyrábajú modely Fabia a Rapid. Na nej zruší tri zmeny do konca decembra a oproti pôvodnému plánu zruší výrobu cez vianočný týždeň.

 

V prípade Octavií, ktoré sú pre automobilku základom produkcie a tvoria 40 % všetkých predaných áut, bude redukcia menšia. Firma len neuskutoční plánovanú mimoriadnu zmenu 19. decembra a úplne zastaví výrobu v predvianočnom týždni. Čo sa týka Octavií je ale automobilka optimistická, pretože hneď na január plánuje ďalšie mimoúradne zmeny.

 

Toto rozhodnutie súvisí predovšetkým so situáciou na trhoch. Dva roky trvajúci rast európskeho trhu sa pomaly končí a firma nechce opakovať chybu z roku 2008 pri nástupe krízy, kedy niekoľko týždňov vyrábala ešte na sklad, a potom sa ťažko nových áut zbavovala.

 

Opačné problémy rieši Škoda Auto vo svojom závode v Kvasinách, kde vyrába modely Yeti a Superb a najnovšie aj SUV model pre Seat. Výroba pobeží podľa plánu až do 23. decembra, v januári pribudnú ďalšie štyri zmeny. Dôvodom je veľký dopyt po týchto modeloch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies