Merck plánuje predať divíziu liekov na liečbu alergie

NETKY.SK • 27 November 2015, 11:41 • 2 min
Merck plánuje predať divíziu liekov na liečbu alergie

BRATISLAVA - Nemecká farmaceutická a chemická spoločnosť Merck KGaA plánuje predať divíziu liekov na liečbu alergie Allergopharma.

slovakia

left justify in out

Predajom, ktorý bo mohol spoločnosti vyniesť približne 600 mil. eur, sa Merck snaží znížiť svoj dlh po prevzatí americkej spoločnosti Sigma Aldrich Corp. O divíziu by mohli prejaviť záujem farmaceutické spoločnosti, ako aj investičné firmy. Plán predaja je však ešte v rannom štádiu a nemecká spoločnosť môže svoje rozhodnutie kedykoľvek zmeniť.


Pred dvoma týždňami spoločnosť Merck zlepšila prognózu jadrového zisku za celý rok, do ktorej už zarátala aj Európskou komisiou (EK) odobrené tohtoročné prevzatie firmy Sigma Aldrich za 17 mld. USD. Komisia v máji vyjadrila obavy týkajúce sa najväčšej akvizície v histórii firmy Merck no po tom, ako nemecká firma predložila ústupky a zaviazala sa zbaviť výrobných aktív Sigma Aldrich v Nemecku, EK akvizíciu schválila. Merck teraz očakáva, že upravený jadrový zisk za rok 2015 bude v pásme 3,58 až 3,65 mld. eur.

(1 EUR = 1,0612 USD)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies