Zverejnili snímky údajných komplicov útočníkov na hotel v Bamaku

NETKY.SK • 23 November 2015, 15:24 • 2 min
Zverejnili snímky údajných komplicov útočníkov na hotel v Bamaku

BAMAKO - Úrady v Mali dnes zverejnili fotografie muža a ženy, ktorí podľa ich slov pomohli naplánovať útok na luxusný hotel Radisson Blu v metropole Bamako. Zahynulo pri ňom 19 ľudí a dvaja strelci. Informovala o tom malijská štátna televízia.

slovakia

left justify in out

Úrady tak prvýkrát oznámili, že pátrajú po komplicoch útoku islamistických militantov na hotel Radisson Blu z piatka 20. novembra. Atentát sa skončil zásahom malijských kománd, ktoré vtrhli do budovy.

 

"Patria medzi podozrivých. Tieto osoby sú podozrivé z napojenia na dvoch teroristov, (ktorí zaútočili na hotel)," povedal dnes podľa tlačovej agentúry Reuters zdroj z okolia ministerstva pre bezpečnosť.

 

Hlavný prokurátor Boubacar Sidiki Samake, ktorý riadi vyšetrovanie útoku, uviedol, že u dvoch zabitých militantov sa našli telefóny a automatické zbrane, čo by mohlo priniesť ďalšie užitočné informácie.

 

Takzvaný Oslobodzovací front Massiny, ktorému sa pripisujú rôzne násilnosti spáchané na juhu Mali, sa v nedeľu stal treťou skupinou, ktorá sa prihlásila k zodpovednosti za útok na hotel Radisson Blu.

 

Prvou je džihádistická skupina Murábitún a druhou al-Káida v islamskom Maghribe (AQIM).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies