Polícia uzavrela časť Londýna, zatkla troch mužov v belgickom aute

NETKY.SK • 21 November 2015, 18:21 • 2 min
Polícia uzavrela časť Londýna, zatkla troch mužov v belgickom aute

LONDÝN - Britská polícia uzavrela dnes časť Londýna neďaleko stanice metra Southwark. Nad oblasťou krúžili helikoptéry, na miesto vyrazili hasiči aj záchranári. Polícia neskôr uviedla, že zatkla trojčlennú posádku automobilu s belgickou značkou. Ľudia z okolitých reštaurácií dostali pokyn zostať vnútri a držať sa ďalej od okien.

slovakia

left justify in out

Ozbrojení policajti podľa svedkov uzavreli ulicu Blackfriars Road, hlavný cestný ťah smerujúci do centra mesta k londýnskemu City. Napätú situáciu v sobotu popoludní zaregistroval webový portál denníka The Guardian.

 

"Som zavretý v reštaurácii v Southwarku, polícia uzavrela ulicu kvôli podozrivému autu," tweetoval priamo z južného Londýna Davey Strachan. Niektoré budovy v Southwarku podľa ďalších používateľov sociálnej siete Twitter polícia vyprázdnila. Ďalším ľuďom z okolia polícia odporučila, aby nevychádzali na ulicu a držali sa ďalej od okien.

 

Londýnska metropolitná polícia vydala iba stručné vyhlásenie. "Policajti na Blackfriars Road zastavili vozidlo. Jeho posádka - traja muži - bola zatknutá. Prebiehajú uzávierky ciest. Vyšetrovanie pokračuje," uviedol Scotland Yard. Polícia podľa neho automobil zastavila o 14.33 h miestneho času, teda krátko po pol štvrtej popoludní SEČ.

 

Podľa novinárky Jane Kinneyovej z britskej televízie Channel 4 polícia verejnosť upokojuje tým, že zásah v Southwarku nesúvisí so žiadnou teroristickou hrozbou. Cesty boli opäť otvorené krátko pred 17.00 h SEČ.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies