Hromada hodnotí hosťovanie v Senici ako správny krok

NETKY.SK • 16 November 2015, 13:59 • 2 min
Hromada hodnotí hosťovanie v Senici ako správny krok

MYJAVA - Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant Jakub Hromada si pochvaľuje hosťovanie vo fortunaligovom FK Senica, na ktoré v auguste 2015 na dva roky s opciou na trvalý prestup zamieril z talianskej Sampdorie Janov.

slovakia

left justify in out

 "S odstupom času to môžem zhodnotiť ako správnu voľbu," povedal 19-ročný (nar. 25. mája 1996) stredopoliar agentúre SITA.

 

V Senici funguje kvalitná akadémia, čo Hromada až do takej miery nepociťuje, keďže pôsobí pri A-mužstve: "Myslím si, že práca s mládežou v Senici je na vysokej úrovni. Chalani to dlhodobo dokazujú výsledkami, ´devätnástka´ v minulej sezóne dosiahla majstrovský titul. Aj my v prvom tíme máme k dispozícii výborné podmienky. Rozhodne si nemôžem sťažovať." Koučom Záhorákov je iba 31-ročný Juraj Sabol. "S trénermi som v aktívnej kariére dosiaľ nemal problémy. Nepovedal by som, že jeho vek je výhodou. Možno je ambicióznejší, je totiž mladý a zažíva svoj prvý angažmán v najvyššej súťaži. Rozumieme si, mladým hráčom v kádri môže odovzdať veľa," uviedol na margo Sabola košický rodák a niekdajší záložník MFK Zemplín Michalovce.

 

Hromada sa na poslednú chvíľu dostal do novembrovej nominácie slovenskej reprezentácie do 21 rokov na utorkové myjavské stretnutie s holandskými rovesníkmi v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2017 tejto vekovej kategórie do Poľska. "Veľmi ma to potešilo a trochu aj prekvapilo. Už v predchádzajúcom asociačnom termíne som sa ocitol medzi náhradníkmi v konkurencii o dva roky starších chalanov, ktorí pravidelne nastupujú v seniorských súťažiach doma i v zahraničí. O to väčšiu radosť mám, že si tréner Pavel Hapal vybral práve mňa," prezradil talentovaný stredopoliar. Miesto získal po disciplinárnom priestupku záložníka MŠK Žilina Miroslava Káčera: "Niečo sa mi dostalo do uší, ale nezisťoval som, čo za tým bolo. Neprináleží mi zaoberať sa tým."

 

Štyridsaťšesťročný český kouč Hapal v minulosti stál tiež pri kormidle senického FK. "Bol by som rád. keby toto nebol dôvod môjho povolania. Viem, že pozná ľudí v Senici, všetci si ho tam pochvaľujú. Teším sa na novú skúsenosť s ním," vyjadril Hromada očakávanie. Pre šancu zasiahnuť do spomenutého zápasu s "Jong Oranje" (Myjava, utorok, 18.00 h), pochopiteľne, urobí maximum. "Kostra tímu je daná, nachádza sa tu viacero chalanov z predchádzajúceho eliminačného cyklu. Na tréningoch spravím čo najviac, aby som trénera presvedčil a dostal príležitosť aj v dueli," povedal Hromada. Ten videl októbrový senzačný triumf slovenskej "dvadsaťjednotky" 3:1 v holandskom Nijmegene v rámci tejto kvalifikácie: "Každý jeden predviedol vynikajúci a bojovný výkon. Dúfam, že sa nám podarí zopakovať ho."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies