Pápež: Používanie Božieho mena na ospravedlnenie útokov je rúhanie

NETKY.SK • 15 November 2015, 15:00 • 2 min
Pápež: Používanie Božieho mena na ospravedlnenie útokov je rúhanie

VATIKÁN - Pápež František dnes v reakcii na teroristické útoky v Paríži uviedol, že používať Božie meno na ospravedlnenie násilia je rúhanie.

slovakia

left justify in out

V príhovore k veriacim, ktorí sa dnes zhromaždili na Námestí sv. Petra v Ríme, pápež zopakoval, že "cesta násilia a nenávisti nevedie k riešeniu problémov ľudstva" a "používanie Božieho mena na ospravedlnenie tejto cesty je rúhaním".

 

"Takéto barbarstvo nás omračuje a sami seba sa pýtame, ako ľudské srdce môže naplánovať a spáchať také strašné činy, ktoré šokovali nielen Francúzsko, ale celý svet," vyhlásil pápež, ktorý prítomných vyzval, aby sa spolu s ním modlili za obete atentátov.

 

Agentúra Reuters pripomenula, že šlo o prvé verejné vyjadrenie pápeža k piatkovým atentátom v Paríži, ktoré si vyžiadali 129 obetí a vyše 350 zranených. V rozhovore, ktorý poskytol jednej z rozhlasových staníc, ich pápež však už v sobotu označil za neľudské činy.

 

K útokom v Paríži sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS), ktorá zdôvodnila, že ide o odvetu za politiku Francúzska na Blízkom východe a jeho vojenskú angažovanosť v Iraku a Sýrii, ako aj za urážky proroka Mohameda.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies