Problémové silikóny voperovali aj štyrom pacientkam na Slovensku

NETKY.SK • 13 November 2015, 18:29 • 2 min
Problémové silikóny voperovali aj štyrom pacientkam na Slovensku

BRATISLAVA - Silikónové implantáty Silimed od brazílskeho výrobcu, ktorých používanie sa zastavilo pre odhalenie problémov s bezpečnosťou vo fabrike, voperovali na Slovensku do pŕs štyrom pacientkam.

slovakia

left justify in out

Na svojom webe o tom informuje Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) bez spresnenia zdravotníckeho zariadenia.

 

Spoločnosti Silimed - Industria de Implantes Ltda pozastavili certifikát na prsné implantáty v septembri po tom, čo sa odhalili problémy počas neohláseného auditu. Na implantátoch sa mali nájsť sklenené a textilné vlákna. Takáto kontaminácia by však nemala predstavovať priame ohrozenie zdravia pacientok.

Certifikát je pre implantáty pozastavený zatiaľ do polovice decembra. Preveruje sa, či pacientom nehrozia žiadne bezpečnostné riziká. "ŠÚKL spolu s ostatnými členskými štátmi EÚ prípad ďalej monitoruje. Zdravotníckym zariadeniam v SR naďalej odporúča neimplantovať dotknuté implantáty až do odvolania," informuje štátny ústav.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies