Češi odmietli predĺžiť akreditáciu novinárovi Kuranovovi, Rusko ich viní z cenzúry

NETKY.SK • 12 November 2015, 15:47 • 2 min
Češi odmietli predĺžiť akreditáciu novinárovi Kuranovovi, Rusko ich viní z cenzúry

PRAHA - Ruské ministerstvo zahraničných vecí obvinilo Česko z cenzúry po tom, ako český rezort diplomacie odmietol predĺžiť akreditáciu spravodajcovi štátnej agentúry Rossija Segodňa (Rusko dnes) Alexandrovi Kuranovovi. Informoval o tom dnes spravodajský server. Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

České ministerstvo zahraničných vecí odmietlo informáciu s poukazom na utajované informácie komentovať. "Ide o ďalší prejav cenzúry a poľovačky na ruských novinárov v západných krajinách," uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharová.


"Praha sa prejavila v najlepších sovietskych tradíciách. Novinárovi zamietli akreditáciu, dôvody sú utajené. Idete po správnej ceste, súdruhovia!" uviedla Margarita Simonjanová, šéfka agentúry Rusko dnes. České ministerstvo zahraničia pre Novinky.cz s odkazom na zákon o ochrane utajovaných informácií a o bezpečnostnej spôsobilosti uviedlo, že dôvody neudelenia akreditácie sú tajné. "Tieto informácie teda nemôžu byť ďalej šírené či 'objasňované'," dodalo tlačové oddelenie ministerstva. Kuranov pracuje v Prahe pre Rusko dnes od júna 2014.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies