Študenti sa vo firmách môžu zoznámiť s možnosťami uplatnenia na poli vedy

NETKY.SK • 10 November 2015, 10:50 • 2 min
Študenti sa vo firmách môžu zoznámiť s možnosťami uplatnenia na poli vedy

BRATISLAVA - Zvýšiť popularitu prírodovedných a technických odborov medzi študentmi stredných škôl. To je cieľom štvrtého ročníka projektu "Veda má budúcnosť", ktorý sa práve rozbieha.

slovakia

left justify in out

Iniciatíva reaguje na trend dlhodobo nízkeho záujmu o prírodovedné a technické odbory u mladých ľudí a usiluje sa v nej o zmenu vnímania vedy ako nudnej teórie. Program vznikol na základe dlhodobých prognóz, z ktorých vyplýva, že záujem žiakov o prírodovedné a technické odbory je výrazne menší ako o humanitné a ekonomické odbory. "To firmám pohybujúcim sa v týchto odboroch robí vrásky, môžu sa do budúcna potýkať s nedostatkom kvalitných odborníkov," uviedol koordinátor projektu Radim Zabadal z občianskeho združenia AISIS. Program prebieha formou návštev študentov vo firmách pôsobiacich na poli vedy, formou diskusií s odborníkmi a personalistami, ale aj prostredníctvom prezentácií vlastných projektov študentov vo vedeckej súťaži.

 

V rámci programu bol tento rok spustený 3. ročník študentskej súťaže s názvom Veda očami mladých, kam žiaci a študenti prihlasovali svoje vlastné projekty na podporu vedy. Projekty ohodnotila odborná porota a následne prebehlo slávnostné vyhlásenie s oceneniami na pôde Slovenskej akadémie vied. Program je otvorený ďalším záujemcom zo strany škôl a firiem, prihlásiť sa je možné napríklad na web stránke www.vedamabuducnost.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies