Eurozóna rokuje o uvoľnení 2 miliárd eur pre Grécko

NETKY.SK • 9 November 2015, 15:11 • 2 min
Eurozóna rokuje o uvoľnení 2 miliárd eur pre Grécko

ATÉNY - Ministri financií eurozóny pravdepodobne neuvoľnia na pondelkovom zasadaní tranžu v sume 2 mld. eur v rámci núdzových úverov Grécku. Dôvodom je to, že stále neexistuje dohoda s Aténami o niekoľkých reformách vrátane legislatívy týkajúcej sa prepadnutia hypotéky. Povedali to predstavitelia eurozóny v pondelok pred zasadaním ministrov financií.

slovakia

left justify in out

"Schválenie tranže v sume 2 mld. eur sa dnes neočakáva," povedal jeden z predstaviteľov eurozóny. "Mohlo by sa však schváliť do konca tohto týždňa," poznamenal ďalší predstaviteľ. Ministri financií devätnástich krajín so spoločnou menou sa majú stretnúť neskôr v pondelok, aby zhodnotili pokrok pri reformách v Grécku.

 

Grécki predstavitelia však hovoria, že prepadnutia hypoték sú politicky citlivé v období, v ktorom Atény v rámci plánu Európskej únie na riešenie migračnej krízy preberajú povinnosť poskytovať stravu a ubytovanie pre 50 tis. žiadateľov o azyl. Rozpory medzi Aténami a ich partnermi v eurozóne však pretrvávajú aj v otázke, ako zaobchádzať s daňovými poplatníkmi, ktorí meškajú pri uhrádzaní daní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies