Raňajky, ktoré vás nakopnú

NETKY.SK • 12 November 2023, 07:00 • 2 min
Raňajky, ktoré vás nakopnú

Zdravé raňajky sú základ. Zabudnite na kávu a jogurt, táto paródia na raňajky vás ráno rozhodne nevybaví potrebnými živinami. Skúste ovsenú kašu, jahodové smoothie alebo slané raňajkové muffiny.

slovakia

left justify in out

Na zdravé raňajky neexistuje univerzálny recept. Každému chutí niečo iné. Niekto si rád dá celozrnnú žemľu s maslom a šunkou, niekto si zas nevie predstaviť ráno bez sladkého. Všeobecne platí, že pre skoré raňajky sa viac hodia sladké jedlá, teraz samozrejme nemyslíme, že by ste mali raňajkovať tortičky. Ideálnymi sladkými raňajkami je obilná kaša s ovocím. Cez víkendy, kedy si môžeme zvonenie budíka posunúť na príjemnejšie dobu, alebo ho úplne vypnúť, si môžeme dovoliť raňajkovať slané, napríklad miešané vajíčka.

 

Kto neraňajkuje, nenaštartuje optimálne svoj ​​organizmus. Podpíše sa to na dopoludňajšej energii aj metabolizme. A nemyslite si, že zdravými raňajkami je káva a biely jogurt. Takéto raňajky sú nutrične nevyvážené a v žiadnom prípade telu nedodajú to, čo ráno potrebuje. Ak aj vy patríte medzi tých, ktorí presvedčene hovoria, že ony raňajkovať hneď ráno nemôžu, verte, že aj raňajkovať sa dá naučiť. 

 

Ovsená kaša je raňajková rýchlovka. Zabudnite pritom na instantné varianty. Ovsené vločky síce nestačí dať na minútu do mikrovlnky, ale viac ako 5 minút vám ich varenie nezaberie. Instantné kaše sú plné zbytočného cukru a celozrnných obilnín je v nich skutočne zanedbateľné percento. Ovsená kaša z cca 50 gramov ovsených vločiek je skvelými raňajkami pre každú raňajkujúcu ženu (muž by si ráno pravdepodobne trochu pridal), je nutrične bohatá a výborne "nakopne". 

 

Raňajkové muffiny sú zábavnou variantou klasických raňajok. Ak máte radi vajíčka, ale už ste prejední z miešaných vajíčok aj z vajíčka namäkko alebo natvrdo, skúste muffiny.
 

Ak trpíte predstavou, že sa raňajkovať snáď nikdy nenaučíte, skúste raňajkové smoothie. Zaberie vám minimum času a príjemne osvieži. Dajte do mixéra hrnček čerstvých jahôd, ½ hrnčeka mlieka, ½ hrnčeka ovsených vločiek ( vločky môžete aj cez noc nechať zmäknúť vo vode), ½ hrnčeka jogurtu. Smoothie je v okamihu hotové. Ak sa ráno skutočne nezastavíte, môžete si ho vziať kľudne aj so sebou.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies